​A koronavírus-járvány és az ahhoz kapcsolódó biztonsági intézkedések a mindennapjainkat radikálisan változtatják át. A vállalkozásoknak, szervezeteknek, magánembereknek egyaránt egyik napról a másikra kell alkalmazkodnia a folyton alakuló körülményekhez. Ebben a helyzetben egy-egy egyszerű, gyorsan érkező megoldás sokat segíthet abban, hogy az új kihívásoknak megfeleljünk.

Cégünket az egyik magyarországi település önkormányzata kereste fel azzal a kéréssel, hogy segítsünk nekik megszervezni főleg a koruk miatt veszélyeztetett idősek, a házi karanténba került emberek és az egyéb okból segítségre szorulók élelmiszer-ellátását. Az élelmiszert naponta egyszer kell eljuttatni a háztartásokba, az érintett háztartások köre viszont gyorsan változhat.

A kérésre reagálva leegyszerűsítettük az egyik online fuvarkörszervező szoftverünket, amit rögtön az önkormányzat rendelkezésére tudtunk bocsájtani. A leegyszerűsítést azért láttuk szükségesnek, mert egy olyan megoldást szerettünk volna nyújtani, amihez gyakorlatilag semmilyen betanulási idő nem szükséges. Az alkalmazás a gyorsaság, azonnali használhatóság kedvéért kizárólag a megoldandó problémára koncentrál.

A program használatához elegendő két kattintással átmásolni excel-adatbázisból az aktuális címlistát a programba, illetve felvinni a kiszállításhoz rendelkezésre álló járművek számát az adatbázisba. A program ezek után megtervezi az optimális útvonalat minden kiszállító számára úgy, hogy a szállításban csak annyi jármű vegyen részt, amennyi valóban szükséges. Az egyes kiszállítók címlistája, szállítási útvonala digitálisan (például mobiltelefonra átküldve) vagy nyomtatva is átadható a kiszállítást végző sofőrnek. Így a lehető leggyorsabban célba ér a napi ellátáshoz szükséges élelmiszer a rászorulókhoz. Emellett az önkormányzat költségei (ellátásban résztvevő járművek száma, benzinköltség) is minimalizálhatók egy egyszerű megoldással.

Köszönjük az önkormányzatnak, hogy minket kerestek fel ezzel a feladattal, így egy gyors és egyszerű megoldással lehetőségünk volt legalább egy kicsit egyszerűbbé tenni a veszélyhelyzet mindennapjait.

Ossza meg ezt a cikket!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Írja meg nekünk fejlődési és fejlesztési céljait! Mi pedig egy találkozó keretében megbeszéljük Önnel, hogy hogyan érheti el ezeket.
Kapcsolat